Ollaankin jo pitkään mietitty jotain uutta harrastusta agilityn ja tokon rinnalle. Raunioilla ollaan käyty, hakumetsässä on kulutettu useampikin tunti ja tokoagiakin on joskus kokeiltu.. jotain uutta? Ja mitä enemmän sitä mietti, sitä enemmän se rupesi kiinnostamaan. Koiratanssi.

Eilen oli meidän eka kerta treenaamassa. Mentiin Tuijan koirakoulun koiratanssikurssille. Kurssilla oli yllättävän paljon oppilaita (10) ja ensimmäinen kerta menikin melko pikaisesti.. Harjoiteltiin paljon erilaisia venytyksiä ja pyörähdyksiä ja kuunneltiin ja katsottiin esittelyä koiratanssista. Vielä ei sytyttänyt ja Bambiakaan ei kauheasti kiinnostanut pelkät pyörähdykset mut katsotaan mitä seuraavalla kerralla!

Koska ensimmäinen koiratanssitunti ei ollut kovin rankka, päätimme mennä myös agilityyn illalla. Meidän lisäksi ei ollut paljon muuta porukkaa joten saimme mielettömästi neuvoja ja opastusta! Tuli ensimmäistä kertaa kunnolla hiki. Ensin menimme Nikon kanssa kumpikin yhden kerran Bambin kanssa. Rata oli melko vaikea, etenkin kepit tuottaa Bambille hankaluuksia... Ja mulle tuottaa se radan opettelu. En tiedä KETÄÄN jolla olisi näin huono suuntavaisto ja muisti siitä minne pitää mennä.. Bambin lisäksi meillä oli 2 lainakoiraa, kiitos niistä! Huomasi heiti eron, Bambin kanssa pystyy korjaamaan virheitään  (esim. puomille jos itse lähtee vahingossa väärälle puolelle niin voi juosta kiinni ja ohittaa) mut lainakoiran kanssa sellanen ei olis onnistunut ikinä, sen verran oli enemmän vauhtia.


Päätin sit vielä hulluna tänään ilmottaa meidät 8krt tokokurssille maanantaisin. Ensimmäinen kerta oli tänään. Ensin otettiin pelkästään suoria seuraamispätkiä, B:n seuraaminen on yleensä melko kivan näköstä ja se jaksaa pitää kontaktin kokoajan.. vähän tuppaa välillä edistämään kun innostuu, siitä kurssin vetäjä sanoi et johtuu siitä ettei koira tiedä missä pitää seurata, mut B:n tapauksessa en usko et johtuu siitä. Kommentteja?
Seuraamisen jälkeen otettiin jääviä liikkeitä, tosin ei seuraamisesta. Koira sai esim olla oikealla puolella ja kävellä ihan vapaasti ja yllättäen tuli käsky maahan tai seiso.. eipä onnistunut meillä ihan noin. B otti heti kontaktin ja piti sen kokoajan ja odotti käskyjä, ei puhettakaan et olis menny oikealle puolelle tai jotenkin "vapaammin"... muutaman toiston jälkeen meni hienosti.
Sit otettiin hetki luoksetuloa pysäytyksen kans, tästä mun piti saada video mut en saanut otan sen sit myöhemmin. Vähän hidas se pysäytys on mut kuulema riittävä.

Otettiin vielä noutoa. Ihan aluksi kerroin ohjaajalle kuinka meidän nouto sujuu: Heitän kapulan, B ryntää innolla kapulalle luvan saatuaan, jää odottamaan uutta käskyä ja ottaa sit kapulan suuhun ja jää odottamaan taas uutta käskyä ja sit tulee sivulle tosin ihan vinoon.. sit irrottaa kapulan käskystä käteen.

No: B rynnisti iloisesti kapulalle, otti sen suuhun mietti sekunnin ja hölkki mun sivulle hiukan vinoon perusasentoon ja luovutti kapulan ihan oikeaoppisesti. WAU! Tästä tykkäsin erityisesti. :)))

Eli kaikenkaikkiaan tosi onnistuneet treenit ainakin omasta mielestä. Tuloksena on melko väsynyt ja onnellinen koira. :)

PS. Nakeissa on liikaa suolaa mun makuun, mitä muut käyttää treeninamina? Kuivattua maksaa? Onko muuta mitä vois itse tehdä? Mielellään aika pehmeetä, tolla kun puuttuu toinen raateluhammas ja 4 muuta hammasta takaa..